Att hälsa på någon man möter

Var ute och gick me Celine igår i det härliga vädret. Vi mötte ett par med barnvagn efter vägen som hälsade glatt. Så är det alltid här i byn när man möter någon. Man hälsar på varandra.
Här är det familjärt på något vis. Nere på Ica hälsar alla oxå, och när man åker bil förbi nån som är ute och går så vinkar dom! ALLA gör så här! Lite trevligt ändå tycker jag. Men som tidigare stadsbo är man inte alls van vid detta bemötande.

I stan, tex Nacksta där vi bodde förut, är det totalt tvärt om! Där var det nästan aldrig någon som hälsade. De flesta kollade åt ett helt annat håll för att undvika ögonkontakt. För är man inte lite "konstig" och lite "besvärlig" om man pratar med någon man inte känner?
När man åker buss så skulle det ju aldrig falla en in att sätta sig brevid nån okänd, om det fanns lediga platser. Och på bussållsplatserna är det bäst att ställa sig så långt ifrån varandra som möjligt! Är bänken upptagen av 1 person, ja, då står man, även om det finns plats för tre till. Möligtvis att man kan sätta sig så långt ut på kanten som möjligt.
Eller tänk om en helt okänd person skulle sätta sig brevid en på en i övrigt nästan tom buss!?! Ja, då skulle det ju bli riktigt obekvämt och olustigt! Eller hur?

Men varför är det så olika beroende på vart man bor? DET är lite intressant tycker jag.

För er som vill veta =)

När fick du reda på att du var gravid? Slutet på Maj -08

Blev det en chock? Nä, egentligen inte..

Hur gammal var du då? 26

Hade du mycket halsbränna? Ja, mest hela tiden

Spydde du mycket? Inte en gång faktiskt

Hade du mycket foglossning? Nope

Ditt sf-mått som störst? Kommer inte ihåg

Trodde du att det var en pojke eller flicka? Absolut första gången jag kände henne i magen fick jag för mig att det var en tjej, ultraljudet ett par dagar senare bekräftade det! =)

Vad hoppades du på? En frisk och välmående bäbis 

Gick du över tiden? Ja, 14 dagar...
.
Födde du för tidigt? Inte direkt då...

Hur var förlossningen? Lång och med ett lite oväntat slut, men bra ändå.

Blev du sydd? Ja på magen...

Dragen med sugklocka? Nej

Hur många var inne i förlossningsrummet? Vi hann med tre skift då förlossning tog 14 timmar, innan det blev snitt! Men det var jag, Jugge en barnmorska+elev alldeles på slutet. Vid snittet var det betydligt fler...
 
Hade du någon nära med dig? Jugge såklart! =)

Vilket sjukhus födde du på? Sundsvalls Sjukhus

Hur stor var bebisen? 3692 gram och 52 lång.

Vad fick den heta? Alma Celine

Var allting värt det? No doubt about it!!

Vill du ha fler barn? JA! Minst ett till iaf, kanske två! =)


Osynliga gäster?

Efter sista programmet av Ensam mamma söker (fråga inte varför vi kollade på det, gillar inte sådana program egentligen men denna säsong har vi sett en del) så kunde man se "hur gick det sen" på tv3.se. Jag o Jugge efter programmet:

Jag: Men det blir nog svårt att se det precis just nu på internet. (överbelastat)
Jugge:??
Jag: Ja, men om alla ska se det samtidigt menar jag.
Jugge: Men alltså gumman, det är bara du och jag här...

 

 

 


Imponerad

Det här kallar jag talang iaf! Tjejen vann ukrainas got talent. Hon använder endas en glasskiva och sand! Helt otroligt! Jag är riktigt imponerad alltså. Enjoy!


RSS 2.0